Announcement

We are only available for self pick up at Taman Sutera, Kajang.
All cakes are exclusively baked for you.

Monday, July 18, 2011

Our Very First Fondant Cake!



Thanks Mizz Lala n Julie for having the faith in us! We totally love it. Though nervous at first, we are glad it went well.. Alhamdulillah.. It's Carrot Walnut with Raisin and Cream Cheese Topping.. decorated with fondant! We loike!!!

Here's the cake before we put the fondant figurines.. Below are the small detail we prepared earlier.. One thing about fondant is .. because we paid so much attention in Art Classes back then in Primary School.. the timing is just sooo unpredictable.

Here's Mr. Teddy! The blue one we practised before hand was safe in Irfan's tummy (our fourth child) hehehe.
From left; blankie, pillow, pacifier, milk bottle (though we prefer breast milk hehe) Mr. Teddy, baby (not yet assembl and a rattle).
Continue reading...

Sunday, July 3, 2011

Mari Join Giveaway - 2 hari saja lagi!


Sempena NinazCakes Syahr El Aziz Fund Raising, kami akan mengadakan satu 'giveaway'! Ramai yang tanya pasal giveaway nih. Giveaway tu kan .. saja-sajalah kami nak bagi hadiah! Tanda terima kasih buat yang sudi berganding tangan untuk menjayakan 'Fund Raising' untuk Syahr El. Tak kurang jugak yang tanya.. siapakah Syahr El yang kami gembar-gemburkan.

Sebenarnya.. Syahr El ni junior kami masa di kolej.. Pada asalnya Syahr El mendapat kencing manis dan hypertension pada usia yang muda 16. Dipendekkan cerita.. sekarang ini Syahr El berada di hospital, berjuang berhabis-habisan walaupun kedua-dua kaki (lutut ke bawah) tiada dan baru-baru ini disahkan lumpuh dari pinggang ke bawah. Baca cerita Syahr El di sini.

NinazCakes Syahr El Aziz's Giveaway

Giveaway ni senang giler. Ada dua kategori; Kategori Facebook dan Kategori Blogger! Hadiah pun boleh pilih sendiri hehehe

Hadiah Kategori Facebook - Voucher NinazCakes bernilai RM60
Hadiah Kategori Blog - Voucher NinazCakes bernilai RM80

Lucky Draw Facebook - Oaty Grated Cookies 250gm
Lucky Draw Blog - Oaty Grated Cookies 250gm

Ada surprise tawww!!!

Sebenarnya kami nak jugak bagi hadiah macam2 kan tapi kalau bagi voucher boleh la pilih sendiri.. nak grated cookies ke.. nak Red Velvet ke.. nak tepung premix cookies ke (NEW). Masuk tau.. kami nak Syahr El kuat menghadapi ujiannya!! Kita bagi dia happy-happy skit ya!! muah! sayang korang semua!!!

Kategori Facebook!

Step 1) Pergi ke Page NinazCakes @ FB, 'Like' NinazCakes
Step 2) Pergi ke Photo, dan pergi ke Album
Step 3) Berikan kata semangat atau doa buat Syahr El

Kategori Blog!

Step 1) Jadi follower NinazCakes
Step 2) Buat satu entry mengenai Giveaway ini.
Step 3) Berikan kata semangat / doa buat Syahr El dalam entry tersebut
Step 4) Copy 'button' Join NinazCakes Syahr El Aziz Fund Raising Giveaway! kat side banner di blog anda (yang ada kat belah kanan atas blog kami, copy je dari box bawah gambar tu, add gadget -> HTML -> paste code yg anda copy tadi) voila nanti keluar la gambar tuuu!!
Step 4) Copy kata-kata semangat / doa anda tadi di ruangan komen ini.. sertakan sekali blog address, nama dan email anda.. (facebook pun boleh.. senang nanti kami nak bagitau pemenang nanti)

Jangan lupa kau.. kalau kategori blog mesti ada 3 syarat.. 1) jadi follower 2) ada side banner NinazCakes tadi 3) mesti tinggal komen.. Jangan tak cuba tau.. Hadiahnya kami tulis kat bawah ni.. :D

Continue reading...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

NinazCakes by Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice